Home » kunstautobiografie

CKV kunstautobiografie

 

In de basisschool periode ben ik naar een aantal musicals geweest. Een paar voorbeelden zijn: 'The Lion King', 'Miss Saigon', 'Belle en het Beest' en 'Tarzan'. Deze musicals hebben we bekeken in het Circustheater in Scheveningen. Op de basisschool zijn we een paar keer naar het 'Jan Cunen' museum in Oss geweest. Aan het einde van de basisschool hebben we de eindmusical gespeeld 'Wat maak je menu?'. In deze musical had ik de hoofdrol. Als klein meisje was ik een aantal jaren op balletles bij Hanneke van der Stappen in Heesch. We hadden vaak optredens in theater De Pas. Dit vond ik toen spannend, we werden in de kleedkamers opgemaakt door een aantal moeders. Ook hadden we mooie kostuums aan. Mijn eerste optreden was als Hertje! Ik heb ook een tijdje, met vriendinnen, bij Remix streetdance gedaan, we dansten het meeste hiphop.

 

In de middelbare schoolperiode ben ik naar de Heineken Music Hall geweest, met mijn moeder en mijn zusje. Avril Lavigne gaf toen een optreden in Amsterdam. Haar muziek vond ik altijd erg mooi, ze heeft een zuivere stem. Ook ben ik een paar maanden geleden, met mijn nichtje en vriendinnen, naar een concert van Miley Cyrus geweest in het Ziggo Dome in Amsterdam.

In de eerste klas van de Havo heb ik samen met mijn vader in Londen de musical 'Billy Elliot' bezocht. Het theater daar was erg groot en prachtig om te zien. Het liep schuin naar beneden af in de vorm van een cirkel. In Londen ben ik met mijn vader en mijn klas naar de Tower Bridge in Londen geweest. Ook hebben we het 'Science museum' bezocht. Vorig jaar, op vakantie in Italië, zijn we nog naar een heel oud kasteel geweest. Het stond er nog steeds, het was er druk, veel mensen vonden het interessant om het kasteel te bezoeken.

Zelf heb ik zangles gehad van Wendy Bressers bij de muziekschool 'De Muzelinck' in Oss. Regelmatig hadden we optredens voor ouders en familie in de kleine zaal van De Lievekamp. Ik zocht zelf de muziekstukken uit op de computer. Soms zong ik solo, maar ook een aantal keren duozang. De optredens vond ik, na een tijdje, niet meer zo leuk en daarom had ik besloten alleen de zanglessen te volgen.

Nu ga ik weleens mee naar de Blauwe Kei in Veghel waar mijn moeder gastvrouw is. Daar bekijken we voorstellingen van cabaretiers en muzikanten.

 

Mijn ouders hebben mij altijd gestimuleerd om iets met muziek te gaan doen, omdat ze zelf ook muzikaal zijn. Mijn vader heeft pianolessen gehad. En mijn moeder heeft, vanaf haar zevende jaar, altijd pianolessen gevolgd bij haar oom, die ook les gaf op het Conservatorium in Tilburg. Mijn moeder heeft ook zanglessen gehad.

Op vakantie vind ik het altijd leuk om dorpjes in te gaan, maar het bezoeken van kerken en musea zijn niet mijn ding.

Een paar weken geleden hebben we met mijn zusje, mijn moeder en haar vriend het Rijksmuseum in Amsterdam bezocht.

 

Nikki Sanders, H4C